Δραστηριότητα

6η Πανελλήνια Συνάντηση Νέων

«Δες το υπεύθυνα! Ο σύγχρονος νέος πρωταγωνιστής του σήμερα και του αύριο»

12 Δεκεμβρίου 2015

Χάριτι Θεού, πραγματοποιήθηκε και εφέτος η 6η κατά σειράν Πανελλήνια Συνάντηση των Γνησίων Ορθοδόξων Νέων στο 3ο Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης, στη Ζωφριά Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής Αττικής, στις 12 Δεκεμβρίου, 10 π.μ. - 3 μ.μ.

6panxron12

Ο πολυωφέλιμος αυτός θεσμός της Εκκλησίας μας αυτή τη φορά έλαβε σάρκα και οστά υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ωρωπού και Φυλής και χάρις στην συντονισμένη και στενή συνεργασία του οικείου Ιεράρχου Σεβ. κ. Κυπριανού, των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του «Νεανικού Ορθοδόξου Συνδέσμου» («ΝΕ.Ο.Σ.») και των κατά τόπους Μητροπολιτικών και Ενοριακών Συντονιστών.

6panxron16

Η εφετινή Συνάντηση των Νέων μας ήταν ανοικτή, δηλαδή παρευρίσκονταν ως Παρατηρητές όσοι επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν το πολύ σημαντικό αυτό και ελπιδοφόρο γεγονός της Εκκλησίας μας.

6panxron19

Πολυάριθμοι Νέοι και Νέες, περίπου 300, από την Αττική, την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, την Θεσσαλία και την Μακεδονία μας, κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις του Γηπέδου, οι οποίες είχαν διαμορφωθεί και διακοσμηθεί καταλλήλως.

6panxron6

Την εκδήλωση των νέων μας ετίμησαν με την παρουσία τους και ήταν παρόντες από την αρχή της, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Καλλίνικος μαζί με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Αττικής & και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριο, Δημητριάδος κ. Φώτιο, Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανό και Θεοφιλέστατο Γαρδικίου κ. Κλήμη καθώς και πρεσβύτεροι και διάκονοι της Εκκλησίας μας.

6panxron9

Στην Συνάντηση των Νέων παρόν ήταν και ο αξιότιμος Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους του και υπευθύνους των Δημοτικών Οργανισμών.

6panxron5

Η φρεσκάδα και η ενεργητικότητα των Νέων της Εκκλησίας μας μετέβαλαν τον ευρύχωρο χώρο σε ένα πολύβουο μελίσσι, το οποίο εξέπεμπε Χαρά, Ελπίδα και Όραμα στην Ελλάδα της κρίσης, της κατάθλιψης και του πολύμορφου προβληματισμού.

6panxron14

Το πλουσιώτατο Πρόγραμμα περιελάμβανε στο Πρώτο Μέρος του προσευχητική έναρξη, με την συμμετοχή Εκκλησιαστικής Χορωδίας «Πάτριον Αναλόγιον» υπό τον κ. Ιωάννη Κιάχοπουλο,

6panxron11

τραγούδια και οργανικά απο την Χορωδία και Ορχήστρα «Ελληνορθόδοξη Κληρονομιά», υπό την διεύθυνση του π. Διονυσίου Αγιοκυπριανίτου,σχετική Εισήγηση, στηριζομένη με δύο βιντεάκια, επί του κυρίου θέματος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού, θεατρικό δρώμενο, ως προέκταση της Εισήγησης και ζωντανό Διάλογο μεταξύ του Εισηγητού και των Συνέδρων Νέων μας.

6panxron1

Στο Δεύτερο Μέρος του Προγράμματος, ακολούθησε Νεανική Διαβούλευση, κατά την οποία οι Σύνεδροι Νέοι μας, διακρινόμενοι σε δύο ηλιακές ομάδες, προβληματίστηκαν βάσει ορισμένων Κειμένων και Ερωτηματολογίου,

6panxron18

σχετικών με το κεντρικό θέμα της Συνάντησης και κατέθεσαν Προτάσεις και Μηνύματα προς τους Ποιμένες τους, τους Πολιτικούς Άρχοντες και το κοινωνικό σύνολο.

6panxron21

Στο διάλειμμα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν στον ίδιο χώρο του Γηπέδου την πλούσια Έκθεση με δεκάδες τίτλους σοβαρών βιβλίων, και την Έκθεση ωραίων Εργοχείρων.

6panxron20

Επακολούθησε αναμνηστική φωτογραφία, παρετέθη μεσημβρινό γεύμα σε όλους καί μουσικοχορευτικό πρόγραμμα απο τους «Μωραΐτες εν Χορώ», το οποίο προσέδωσε έναν πατριωτικό και εθνικό τόνο στην όλη Εκδήλωση.

6panxron2

Στο τέλος, έγινε η ανάγνωση των Γενικών Πορισμάτων της 6ης Π.Σ.Ν. από τον Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος Σεβ. κ Χρυσόστομο και στη συνέχεια

6panxron3

επεδόθη Δώρο-Αναμνηστικό στον Πρόεδρο της «Συντονιστικής Επιτροπής Νέων» π. Στυλιανό Τομαή, ως ελάχιστο δείγμα τιμής, ευχαριστίας και ευαρέσκειας προς όλα τα πρόσωπα των παρόντων και προηγουμένων Μελών της Συντονιστικής,

6panxron4

τα οποία διακονούν και διακόνησαν επί μία οκταετία, για την οικοδομή και πρόοδο του συνόλου νεανικού έργου της Εκκλησίας μας.

6panxron7

Ακολούθησε η κλήρωση δύο δωροεπιταγών αξίας €300 για αγορές από γνωστό πολυκατάστημα και η εποικοδομητική καταληκτήρια ευχαριστία υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Καλλινίκου, ο οποίος με έκδηλη την συγκίνηση στα μάτια του απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στους νέους μας.

6panxron22 

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα εν Χριστώ χαράς και ελπίδας, ενώ ο νεανικού χορός έψαλλε το ευχαριστιακό και κατανυκτικό τροπάριο των Αίνων «Τι ανταποδώσωμεν τω Κυρίω...», σε ήχο βαρύ εναρμόνιο και το «Τις Θεός μέγας...». Σε όλους τους Νέους και τους Παρατηρητές εδόθησαν πλούσια Αναμνηστικά-Δώρα, τα οποία είχαν ετοιμασθεί με πολύ μεράκι και πολλή προσευχή.

6panxron13

Κατά γενική ομολογία, το πλούσιο Πρόγραμμα, η κεντρική και επίκαιρη Εισήγηση, ο γόνιμος Νεανικός Προβληματισμός και η αρτιότητα της οργάνωσης, ανέδειξαν την φετινή Σύναξη ιδιαίτερα ξεχωριστή, και υπογράμμισαν έτι περισσότερο την ανάγκη της διοργάνωσης τέτοιων Εκδηλώσεων, οι οποίες φέρνουν τους Χριστιανούς Νέους μας, τους σύγχρονους πράγματι αυτούς μάρτυρες, μεταξύ τους και με τον Χριστό μας πλησιέστερα, εφ’ όσον τους ενισχύουν και τους υπενθυμίζουνότι δεν είναι μόνοι στην σύγχρονη αυτή Βαβυλώνα, αλλά υπάρχουν και άλλοι «συναθλητές» που δίνουν Μαρτυρία Χριστού.